Ramon BVBA

Gevelrenovatie- en reiniging

  Spuitkurk

 

De natuurlijke karakteristieke eigenschappen van kurk die over warmte en geluidsisolatie beschikt gecombineerd met hoogwaardige polymeren heeft als resultaat dat spuitkurk zeer bestand is tegen verschillende invloeden. Deze spuitkurk gevelbekleding is waterwerend en dampopen, elastisch en UV-bestendig.

 

Jaar na jaar wordt kurk populairder. Natuurlijke, milieuvriendelijke materiaal bezorgt een onbeschrijflijk gevoel van comfort. Schors van de kurkeik is een wonder van de natuur. Elke kubieke centimeter kurk bevat ongeveer 40 miljoen van de cellen gevuld met een gasvormige stof, die qua samenstelling gelijk is aan de schone berglucht. Moderne laboratoriumtests bevestigen alleen maar de genezende eigenschappen van die kruk die mensen intuïtief waarderen en al eeuwen gebruiken.

 

Kurk veroorzaakt geen allergieën en gaat ophoping van stof tegen. Verrassenderwijs wordt de kurk gebruikt bij de bouw van ruimtevaartuigen: het vermindert de mate van schadelijke elektromagnetische straling en radioactiviteit. Bovendien is de kurk een perfecte isolator, zeer licht materiaal en niet vatbaar voor druk of krimpingen.

 

Een onbetwistbaar feit is ook dat kruk zeer effectief dient als geluidsisolatie.

 

Spuitkurk is akoestisch isolerend, dampopen, waterdicht en brandwerend multi-toepasbaar product dat bovendien sterke thermische eigenschappen heeft in alle toepassingen in de bouw en renovatie.

 

Spuitkurk wordt toegepast op baksteen, hout en metaal. Heeft een goede hechting op glas, keramische tegels, gipscement, beton, spaanplaat, asbest, OSB, polystyreen, enz. Voor het aanbrengen van onze spuitkurk is het niet nodig om de oppervlakte voor te strijken.

 

- decoratie en isolatie van façades, binnen- en buitenwanden, muren en plafonds.

- isolatie en geluidsisolatie van zolders en kelders.

- waterdicht maken van daken en terrassen.

- reductie van geluid, trillingen en resonantie van gebouwen.

- roestwerende coating van metalen panelen, apparaten en machines, alsook van scheidingswanden in zee- en rivier schepen.

- geluidsisolatie auto's en bestelwagens.

 

Belangrijke kenmerken van gespoten kurk

 

Praktisch - Gemakkelijk te gebruiken.

Snelheid - in tegenstelling tot andere materialen.

Veelzijdigheid - is geschikt voor elke fundering: beton, gips, steen, gevelstenen, silicaat blokken, multiplex, 0SB, hout, asbest, metaal, glas.

Elasticiteit - een flexibele en veerkrachtige laag.

Thermische isolatie - een warme jas, die uw huis te beschermt tegen hitte en kou. Natuurlijke kurk geen bevriezing in de winter en geen oververhitting in de warme seizoenen.

Geluidsisolatie - dankzij de akoestische eigenschappen.

Bescherming tegen water - waterafstotende kwaliteit van kurk is alom bekend. Draagt bij tot langere levensduur van behandelde ondergrond.

Waterdampdoorlaatbaarheid - het interne microklimaat van onze huizen is afhankelijk van het voorkomen van de vorming van schimmel. Spuitkurk vervult de functie van het membraan, waardoor de muren van uw huis het vocht verdampen, balanceert en het regelt de vochtigheid.

Sterk decoratief - een van de belangrijkste kenmerken: - esthetisch decoratieve coating, en veelzijdig in kleuren.

 

Spuitkurk kan worden toegepast bij een temperatuur van +5 graden Celsius. Uithardingstijd is afhankelijk van het soort oppervlak, de omgevingstemperatuur en de laagdikte.

 

Kurk is een natuurlijk materiaal, maar het is niet zo gevoelig voor vocht, relatief vuurbestendig en het beschermt de ruimte beter tegen agressie van buitenaf, hetzij koude of harde geluiden. Het geheim zit in het materiaal zelf. Temperatuur van kurk wordt nooit negatief: 0° C - is de limiet, maar stijgt ook niet boven 30° C.

Kurk is een uitstekend isolerend materiaal, wandbehandeling met kurk van slechts enkele millimeters reduceert de kosten van ruimteverwarming.

 

Productgarantie

 

Voor het verlenen van de garantie op het product moeten de producten worden aangebracht volgens de juiste voorbereiding en applicatievoorwaarden. Deze informatie is gebaseerd op onze praktische ervaring en

laboratoriumtesten.

 

Vanwege de grote verscheidenheid aan materialen gebruikt op de bouwmarkt en de verschillende vormen van

toepassing die buiten onze controle liggen, herinneren we ons de noodzaak om praktische testen en voldoende

controles uit te voeren om de geschiktheid van het product in elke concrete toepassing te garanderen.

Partijnummers dienen steeds vermeld te worden bij ontvangst van de levering en/of voor de

plaatsing van de producten voor het toekennen van de garantie.

Er is een 15-jarige productgarantie op het geleverde product 'Natuurlijk gespoten kurk standaard korrel'.

 

Gevels         Schilderen / Kaleien         daken          luchtgommen          voegen          steenstrips          opstijgend vocht          kelders          spuitkurk          contact

Contacteer ons

 

info@gevelrenovatieramon.be

0474 53 37 83

 

Gistelsteenweg 402

8490 Jabbeke

 

BE0866.477.739

 

Ramon Sandy

Ramon Sandy

Ramon Sandy